2020-10-13 | lästid: 3 minuter

Ge hemmet en uppdatering i höst. Med mjuka hemtextilier och dekorationer i varma färger är det lätt att få till en ombonad känsla.

Inspireras av naturen

Även om hösten hittills varit ovanligt varm och solig är en sak säker: vi går ofrånkomligen mot mörkare och kyligare tider och kommer att tillbringa mer tid inomhus.
Den här hösten är också speciell med tanke på rådande omständigheter. Kanske kan vi inte vara lika sociala som vi vill vara och då är det extra viktigt att hemmet känns som en trygg och ombonad plats där vi verkligen trivs. Genom att följa årstidsväxlingarna och låta inredningen ta inspiration av naturen är det lätt att få till en uppdaterad stil och en känsla av nystart. Passa på att göra lite höstfint nu innan det är dags för advent och det stora julmyset!

Varma kulörer

Varma, jordnära färger som terrakotta, brunt och orange hör hösten till. Ta in höstlövens gyllene kulörer i hemmet. Ett par lyxigt tjocka gardiner i sammet har ett vackert fall och ger hela rummet ett soft intryck. De är dessutom ljuddämpande och skyddar mot drag och kyla som kan tränga in vid fönster. Färgerna saffran och bordeaux är två riktiga höstfavoriter. Ett tips är att hänga upp gardiner där de vanligtvis inte hänger, vid en vägg eller som draperi i en dörröppning.

Länkar: Gardin, Cafégardin

Små detaljer – stor skillnad

En ny prydnadskudde i soffan, en liten fönsterdekoration, en ny duk – med små medel går det att göra stor förändring hemma. Glöm renoveringar och nya möbelköp. Utgå istället från det du har och addera några små, piffiga detaljer. Finns det något höstigare än pumpor? I Klingels sortiment finns förstås hemtextilier med pumpor som mönster. Mönstret med maffiga pumpor och solrosor finns att få på både duk och löpare samt på prydnadskudde. Trivs du bäst med ljusa, fräscha färger går det fint att välja en krispigt vit duk med söta, broderade höstlöv i varma färger. En diskret och vacker blinkning till årstiden. En annan söt liten inredningsdetalj som är lätt att glömma bort är fönsterdekorationen. Jättelätt att sätta upp med sugpropp och med sirligt broderi som utgör ett fint blickfång i fönstret.

Länkar: Dukserie, Dukserie – pumpor

Höstfint i sovrummet

Ett nytt bäddset är ett bra sätt att få in lite höstfärger hemma. Välj ett i bomullsflanell som har mjuk, ruggad yta. Det kommer garanterat hålla dig varm under kalla höstnätter. Välj själv om du föredrar ett bäddset med mönster i form av vackra höstlöv och söta ugglor eller om en mer klassisk design i exempelvis vinrött är mer din stil. Använd en gosig matta för att få in en taktil känsla i inredningen. Ett tips är att placera en matta i sovrummet bredvid sängen. Istället för ett kallt, hårt golv möts de morgontrötta fötterna av en fluffig mjukhet. Ett bättre sätt att starta en höstmorgon finns knappast!

Länkar: Bäddset, Matta


I vår höstshop hittar du massor av fint till hemmet:

https://www.klingel.se/saesongsdekorationer/

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *