2018-05-17 | lästid: 2 minuter

Jag blev ombedd att skriva om sommarmode ur ett plus size-perspektiv och här behövde jag lite hjälp från mina kurviga medsystrar. Jag vände mig till en av alla underbara Facebook-grupper för kvinnor och bad om lite tankar och tips vad gäller klädsel för varmare väder. När jag läste genom svaren märkte jag att många tycker att det är svårt att hitta fina kläder för sommaren.

Några av de som svarade hade en härlig och beundransvärd inställning: ”Jag har på mig vad jag vill”, men även meningen ”Jag skulle vilja men vågar inte” dök upp flera gånger. Om jag går till mig själv har min inställning varierat lite genom åren. När jag var yngre använde jag bikini bara när jag åkte utomlands. Eftersom ingen kände mig där behövde jag helt enkelt inte skämmas för mina ”kärlekshandtag”. På offentliga badplatser och på stranden har jag alltid använt en täckande baddräkt och har försökt tänka på att dra in magen lite. Nu har jag lagt till en tankini på min önskelista. En tankini är en tvådelad baddräkt med en byxa och en lite pösigare överdel.

På sommaren föredrar jag kläder som känns bekväma och jag använder mycket capribyxor och jeggings*. De är så sköna att ha på sig och är väldigt enkla att matcha med långa toppar och tunikor. Om jag har på mig något smalt och åtsittande nedtill föredrar jag en vidare överdel.

Tidigare var leggings nästan alltid bara enfärgat svarta men på senare tid har det kommit många fler alternativ. I min garderob finns naturligtvis klassiska, svarta leggings men nu även leggings i skinnimitation och med mönster. Sommarens hetaste trend är, kanske lite överraskande, cykelbyxorna som vi minns från 90-talet. Jag nämnde cykelbyxor i mitt senaste blogginlägg eftersom de har blivit superpoppis världen över och jag tror även att jag själv kommer prova på denna nyhet och då kanske med en T-shirt eller topp med kul detaljer 

En enfärgad nederdel matchar jag gärna med en mönstrad överdel och vice versa. Om båda delarna är mönstrade finns det en risk att outfiten verkar lite rörig. Detsamma gäller om man matchar vida byxor med en vid överdel – en sådan silhuett gör ingenting för den lite kurvigare kroppstypen.

Men kom ihåg: du är unik och vacker för att du är du!

  • Leggings är väldigt smala benkläder. De påminner om tjockare tights men utan själva fotdelen och de är ofta mjukare än så kallade jeggings.
  • Jeggings är som leggings men materialet påminner mer om denim. Jeggingsen kan ofta ha intressanta detaljer som kedjor eller fuskfickor. Jeggings kan vara ankellånga eller till och med kortare.
  • Båda typerna har resårlinning och är mycket sköna att bära. Det bör nämnas att leggings i tunnare material kan vara något transparenta.
Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *