2019-05-17 | lästid: 1 minut

Bröllop, skolavslutningar och midsommar – det finns mycket att fira under de kommande månaderna. Klingel listar 5 somriga festtrender för alla tillfällen då man vill klä upp sig lite extra.

Vid och vadlång kjol

Det råder ingen tvekan om var kjolen ska sluta i sommar. Midilängden är hetare än någonsin och vi bär gärna en modell med härlig, svepande vidd. Perfekt att matcha med ett par sandaletter med remmar som låter anklarna vara i fokus.

Slimmat blommigt

Blommönstrat hör sommaren till och i år ser vi många figursmickrande fodralklänningar med vackra blomster. Väj en i vårens stora trendfärg lavendellila eller en puderrosa med mönster av maffiga magnolior.

Mönstrad maxi

Gör storstilad entré i en bekväm maxiklänning. Med lite klackar och stora smycken kan även den enklaste jerseyklänning kläs upp och göras festredo. Här blandar vi gärna olika mönster, som blommigt och paisley, med mer abstrakta former och räta linjer.

Game, set, match

Att klä sig i ett matchande set signalerar genomtänkt outfit lång väg. En dressad kostym med kavaj och byxor är aldrig fel. Men setet kan lika gärna bestå av topp och kjol eller varför inte klänning och bolero. Dessutom ger ett set en massa olika kombinationsmöjligheter.

Våga veckat!

Den plisserade kjolen hänger med som favorit även i sommar och får sällskap av plisserade toppar och klänningar. Ett par plisserade culottebyxor är ett elegant alternativ till kjolen. Ska du på en långväga fest? Då är plisserade plagg perfekta att packa ner i väskan. De är lätta, tar lite plats och skrynklar inte – piffigt och praktiskt på samma gång!

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *