• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Bh

Kategorier

Köp en bh som passar dig

Det finns många anledningar till att köpa en ny bh och det finns några saker som kan vara bra att tänka på.Att ha en bh som sitter skönt och ger bra stöd åt bysten är viktigare än de flesta tror. Visste du att din bh-storlek förändras många gånger under livet? Det sägs att så många som 7 av 10 kvinnor går runt med fel bh-storlek. Att ha fel bh kan leda till problem med axlar och rygg, så det är viktigt att mäta ordentligt så att du får en bh som passar dig perfekt! Och den gamla trotjänaren behöver du med all säkerhet byta ut. När bh-banden börjar bli sladdriga, hakarna skeva och materialet i kuporna tunt och genomskinligt kan man faktiskt nästan lika gärna gå utan. Så vänta inte för länge utan se till att du har behåar som håller formen så att de kan göra sitt jobb!

Hur hittar man rätt bh-storlek?

80 B, 75 C, 105 F … Låter det komplicerat? Bara lugn, vi hjälper dig att reda ut begreppen! Siffrorna står för omkretsen precis under bysten (mätt i centimeter) och bokstäverna står för kupans storlek. För att komma fram till vilken bh-storlek du behöver måste du först ta dina mått. Låt gärna någon hjälpa dig att mäta. Då får du nämligen en mer avslappnad kroppsställning och mätresultaten blir mer exakta. Börja till exempel med att mäta under bysten. Om du får ett mått i spannet 78–82 cm passar 80-behåar dig (eller däromkring, men mer om närliggande storlekar senare). Därefter mäter du omkretsen där bysten är som störst för att få fram kupstorleken. Kupstorlekarna är också indelade i spann. Låt oss säga att din omkrets under bysten är 81 cm och att omkretsen där bysten är som störst är 97 cm. Då ska du köpa bh i storleken 80 C. Du hittar Klingels Storleksguide här.

Vilken bh-storlek ska jag ha?

Alla behåar är ju inte exakt likadana, det kan finnas variationer mellan olika leverantörer och modeller, så det gäller att prova sig fram. Ett tips är att titta på din behåstorleks syskonstorlekar. Vad är en syskonstorlek? Jo, en behås omkrets utgörs av flera delar: bakstyckena, sidostyckena, kuporna och partiet mellan kuporna. Alla dessa delar kan variera i storlek. Om du har två behåar, en B-kupa och en D-kupa, och alla delar förutom kuporna är exakt lika stora blir behåarna olika långa. Detta eftersom en B-kupa är mindre än en D-kupa. Om vi tar exemplet ovan, 80 C (81 cm under bysten och 97 cm där bysten är som störst), kan man i stället välja en större eller mindre kupa genom att minska eller öka det andra måttet. Alltså: är du 80 C kan även 85 B eller 75 D passa eftersom skillnaden i omkrets kompenseras av kupans storlek. Dessa närliggande storlekar kallas ofta syskonstorlekar. Alla storlekar har en syskonstorlek upp och en ner.

Vad ska jag tänka på när jag köper bh?

Många tänker kanske att det är axelbanden som håller upp behån och bysten, men om axelbanden får ett för tungt jobb kommer de skära in i axlarna och du får problem med axlar och rygg. Det egentliga jobbet med att lyfta upp bysten ligger på kuporna, bakstycket, eventuella sidstavar/sidstöd och andra delar, till exempel bygel. Här följer lite tips och råd om vad du ska tänka på för att alla delar i din bh ska kunna samarbeta för att ge din byst så bra avlastning och stöd som möjligt. Tänk också på att elasticiteten i behåarna blir sämre med tiden. Därför ska du knäppa behån i det lösaste läget när du provar den (och i början när du använder den) så att du har möjlighet att tajta till den efter hand som materialet töjs ut. Kuporna Kuporna måste givetvis sitta bra. Pyser brösten ut över kanterna ska du välja en större kupa. Är det i stället mycket luft över, alltså om bysten inte fyller ut kupan ordentligt, ska du gå ner i kupstorlek.

Partiet mellan kuporna

Den här delen av behån ska sitta tätt mot huden. Om mittdelen lyfter från kroppen är behån för liten. Gör lite olika rörelsetest – sträck upp armarna, böj dig fram – partiet mellan bysten ska sitta tätt oavsett vad du gör.

Runt kroppen

Behån ska sitta bekvämt och inte skära in eller sitta för löst runt kroppen. Ställ dig vid en spegel så att du kan se din rygg. Kanten på behån ska sitta rakt. Åker den upp mellan skulderbladen är behån för stor. Axelbanden

Ungefär 20 procent av arbetet med att hålla upp bysten ligger på axelbanden. Därför är det viktigt att de sitter bekvämt utan att göra för stor del av jobbet. Sitter behån bra även om du drar ner axelbanden? Då är du rätt ute när det gäller bh-storlek och vi kan fokusera på hur axelbanden sitter. Ställ dig rakt med armarna rakt ner. Hur sitter axelbanden? Skär de in får du justera dem så att de blir längre, trillar de ner får du korta dem så att de passar. Om de fortfarande trillar ner är kuporna antagligen för stora. Testa med en mindre storlek. Om du har en stor byst bör du köpa en bh med breda axelband så att bystens tyngd fördelas jämnare. Välj även gärna en bh med vadderade axelband så att axlarna får ytterligare avlastning.

Köpa bh på nätet

I Klingels webbshop hittar du behåar för alla tillfällen och i alla möjliga olika modeller med allt från spets och mesh till stabila sportbehåar.

 • Balconette – ger stadga och stöd åt bysten. Den speciella skärningen formar bysten och ger en fin silhuett.
 • Bygel-bh – ger bra stöd åt bysten. Perfekt för dig som vill ha en lätt bh som formar ett vackert dekolletage.
 • Bh med centrerade axelband – ger en jämnare viktfördelning. Passar mycket bra för en större byst.
 • Bh med knäppning fram – gör det lättare att ta på och av behån.
 • Bh utan bygel – har en smart skärning som ger utmärkt stöd och formar bysten naturligt.
 • Bralette – är en mjuk bh utan vaddering och byglar. Ofta tillverkad av spets med bred kant nedtill. Ger mindre stöd än en bygel-bh. Perfekt för dig med mindre byst.
 • Minimizer-bh – gör att bysten ser upp till en kupstorlek mindre ut. Passar mycket bra för en större byst.
 • Push-Up-bh– lyfter upp och framhäver bysten.
 • Spacer-bh – har formpressade kupor som ger bra stöd även i stora storlekar. Spacermaterialets speciella uppbyggnad ger optimal värmereglering, är följsamt och lätt samt låter huden andas.
 • Sport-BH – ger bysten extra stöd när du tränar och är tillverkad av material som andas.
 • t-shirt BH– har formpressade kupor som saknar sömmar, vilket gör att behån inte syns genom figurnära kläder. Ger en fin silhuett.

Hos Klingel kan du tryggt och säkert köpa din nya bh! Mät vilken storlek du bör använda, handla sedan i lugn och ro, när som helst på dygnet, och prova sedan din bh hemma. Hos oss hittar du behåar i världsklass med märken som Harmony, Miss Mary of Sweden, Kudreshov, Susa och många fler! Vi hoppas att du kommer trivas i din nya bh!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg