• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Bäddset

Kategorier

Bäddset

En av de skönaste känslorna för många är att få lägga sig i en säng med krispiga lakan. Gärna helt nytvättade eller nya lakan som doftar nytvättat. Känslan kan faktiskt köpas för pengar och genvägen till din hotelliknande säng är inte långt bort. Genom att köpa nya påslakan ger du lätt både sovrummet och sängen en ny look och känsla. Våra lakan kommer i olika material och vävtekniker. Bomull är såklart det allra mest populära. Det låter huden andas och ger den där krispiga lakanskänslan. Vad gäller vävtekniker kan du välja på bland annat klassisk lakansväv, satin, percale, bäckebälja och flanell.

I valet om sängkläder är komfort viktigt. Och du ska utgå från dig själv och det du gillar bäst. Är du en person som blir väldigt varm när du sover kanske du ska välja ett tunnare påslakan i bomull. Om du däremot fryser när du sover bör du istället välja ett i flanell. Hos oss på Klingel hittar du påslakan och bäddset i många olika material och färger. Vi har allt från blommigt till randigt och riktigt färgglada. Vill du förmedla en lugnare känsla i sovrummet tar du ett enfärgat bäddset.

Förvandla ett rum med dina nya påslakan

Överkastet som var så viktigt för ett par årtionden sedan, används inte alls i samma utsträckning idag och har med åren blivit allt mindre populärt. Därför fyller påslakanen numera en större funktion än vad de tidigare gjort. Med överkastets närvaro kunde du tidigare komma undan med ditt gamla bamse-bäddset som var så slitet att det hade börjat bli tunt. Det var bara att slänga överkastet över och vips så såg ingen dina påslakan. Nu krävs det istället att du har fräscha och fina påslakan eftersom de i många fall har ersatt överkastens funktion. Beställ dina påslakan och bäddset här hos oss på Klingel och prova hemma i lugn och ro. Du har alltid öppet köp och detta innebär att du kan ta hem påslakanen för att se att de passar in färg- och mönstermässigt. Tänk dock på att när du returnerar en vara ska den vara oanvänd och ha alla lappar kvar. Så bädda inte upp sängen för att sedan bestämma dig för att du inte vill ha det.

Bäddset för barn

Bäddseten för barn är något alldeles speciellt. Fina motiv med påhittiga mönster gör sängarna till riktiga små konstverk. Vi har påslakan för den lite större barnsängen och därav motiv och mönster för de lite äldre barnen. Måtten varierar och du har möjlighet att välja mått på många av våra påslakan.

Påslakan, bäddset, lakan, sängkläder – kärt barn har många namn

Man får ju faktiskt kalla det vad man vill men det viktigaste är väl ändå att man vill ha sina lakan rena och fräscha när man kryper ner i dem. Att vara effektiv med att tvätta, rensa och köpa nya är också viktigt. Och att vädra och hålla sängen fräsch är såklart även det A och O för välbefinnandet. Nedan har vi listat några saker man kan ha i bakhuvudet för att hålla säng och sängkläder rena och fräscha.

 • Vrid på madrassen. Din rygg kommer att tacka dig och madrassen håller längre.
 • Rengör madrassen varannan månad genom att strö över bikarbonat som får verka i 5 minuter. Dammsug sedan upp bikarbonaten och vips så är madrassen rengjord.
 • Vädra! Kvalster trivs i fukt. Öppna fönstret på vid gavel när du vaknat och låt vädra ur medan du gör din morgontoalett och äter frukost.
 • Bädda sängen när sängkläderna svalnat och torkat efter nattsömnen. Då riskerar du inte att bädda in kvalster som sängkamrater. Kvalster gillar nämligen fukt.
 • Tvätta sängkläderna i 60°C minst varannan vecka.
 • En gång i månaden kan du också ge själva sängen en storstädning. Plocka ur madrasser och dammsug bottnar och ramar samt våttorka. Ställ skumgummimadrasser på högkant och vädra, särskilt om de ligger på en tät yta (ribbotten är att föredra). Vädra bäddmadrasser och tvätta madrasskydd.
 • Om din kudde nu är gul och tidigare varit vit så kan detta vara ett tecken på att det är dags att köpa en ny kudde
 • Om du svettas mycket på nätterna ska du byta kudde och täcke oftare.
 • Om din kudde och ditt täcke fortfarande klumpar sig eller är platta efter torktumling så bör du byta ut dem.

Billiga bäddset och påslakan

I vår fyndhörna har vi samlat produkter med nedsatt pris. Det handlar om utgående modeller eller artiklar som vi har få kvar av. Här kan du passa på att fynda både påslakan till barn eller i normalstorlek till vuxna. Utbudet varierar och ibland kan du fynda både påslakan och överkast till billiga och bra priser.

Påslakan i olika storlekar

Klingel erbjuder ett utbud av både små och lite större påslakan. Enkel- eller dubbeltäcken beror på hur stor säng du har men också på om du har någon att dela säng med som kan ha samma ”temperatur” som du själv. Ofta är den ena parten lite varmare när hen sover och man väljer då att ha två separata och olika täcken. Många bäddset kommer med ett påslakan och ett örngott. Tillhör du då en av alla de som sover med tre eller fyra kuddar kan det vara fint att köpa matchande örngott till resterande kuddar så att de matchar med ditt nya bäddset.

Och på tal om varma eller kalla nätter så är det många som har ett sommartäcke eller ett vintertäcke som man plockar fram för de olika årstiderna. Dina täcken kan med fördel få sig några tvättar per säsong för att håll spänst och fräschhet. Samt en när du packar upp täcket efter att det har legat nedpackad en längre tid. Tänk på att följa tvättråden på både täcken och kuddar. För att undvika klumpar vid torkning är det en god idé att torktumla med tennisbollar. Ha som rutin att skaka täcke och kudde varje dag så att innehållet puffas upp och håller höjd samt för att få in lite luft. Har du möjlighet kan man även hänga upp täcket med jämna mellanrum för att lufta igenom det.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg