• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Badrumsmattor(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Badrumsmattor(0)

BADRUMSMATTOR GÖR DITT BADRUM HEMTREVLIGT

Att kliva ur duschen eller badet ut på en mjuk och skön badrumsmatta ger en härlig känsla. Direkt efter duschen är det inte så mysigt att ställa ner fötterna på ett kallt golv. Det är dessutom farligt med böta fötter mot golvet då man enkelt kan halka. Det är därför säkert att ha en badrumsmatta att stå på. Badrumsmattor har en halkskyddande undersida som göra att du står säkert. Med mjuka absorberande badrumsmattor från KLINGELs webbshop kan du inreda ditt badrum enligt de senaste trenderna eller helt enligt din egen stil. Vi har badrumsmattor i olika storlekar, färger och mönster i kvalitetsmaterial med bra funktion. Att inreda badrummet behöver varken vara dyrt eller besvärligt. Snygga badrumsmattor sätter färg och stil på badrummet, och gör det till en inbjudande plats där det är lätt att trivas. Inspireras av vackra färger och mönster som gör det lite roligare att borsta tänderna på morgonen, och mjuka material värmer och skyddar kalla barfotafötter. Badrumsmattor ska naturligtvis se snygga ut, men det är minst lika viktigt att de är säkra och funktionella. Tänk på att dina badrumsmattor ska ha en halkskyddande beläggning på undersidan, och har ditt badrum golvvärme bör du ha mattor som tål det. Tjocka, absorberande material av mikrofiber eller polyakryl tar snabbt upp fukt och torkar dessutom fort.

INPIRATION BADRUMSMATTOR OCH BADRUM

Här hos KLINGEL hittar du ett stort utbud av vackra badrumsmattor med matchande handdukar och andra inredningsdetaljer som gör ditt badrum både välkomnande och trivsamt. Om du har ett stort eller litet badrum spelar ingen roll. Vi har badrumsmattor i olika storlekar och former som passar alla badrum. En rund badrumsmatta passar bra om du har ett relativt fyrkantigt rum medans en fyrkantig eller rektangulär badrumsmatta passar bättre om badrummet är rektangulärt eller lång-smalt. Det finns badrumsmattor som har formen av en halvcirkel.

De passar väldigt bra framför duschen om ditt badrum inte har plats för två fyrkantiga badrumsmattor. Oavsett om du har ett badrum som går i gråa, vita, ljusa eller mörka toner så är det jättefint att matcha med till exempel en rosa badrumsmatta och kanske rosa duschdraperi och eller matchande rosa handdukar. En rosa badrumsmatta gör att badrummet får en välkomnande atmosfär. Inspireras av vårt stora utbud av badrumsmattor rosa och hitta din favorit redan idag. Något annat som är jättefint är gröna badrumsmattor. Det får en att tänka på grönskande vår och härliga barfotapromenader. Badrumsmattor i grönt är också väldigt fint att kombinera med färgstarka blommor. Att ha växter och blommor i badrummet gör det mycket hemtrevligt och man får lite spa-känsla när man går in i ett snyggt badrum med blommor eller växter i. Hos KLINGEL hittar du säkert en favorit av badrumsmatta grön. En annan populär färg på badrumsmatta är till exempel lila. Badrumsmatta lila ger en harmonisk och lugn atmosfär . Att matcha en lila badrumsmatta med gråa handdukar och kanske en stor kruka med lavendel ger ett romantiskt intryck i badrummet. Lavendel doftar samtidigt helt ljuvligt och det är ju aldrig fel. Lavendel är inte bara en naturlig luktborttagare, den har även en avslappnande effekt vilken gör att du känner dig bekväm och lugn. Om man inte har möjlighet att ha en stor kruka med lavendel i badrummet så fungerar det lika bra att ha en sprayflaska med lavendelvatten som man kan använda lite då och då för att ta bort dålig lukt.

Recept på lavendelvatten:

 • 3 matskedar torkade lavendelblommor
 • 2,5 dl vatten
 • 1 sprayflaska

Instruktioner

Koka upp vatten och lavendelblommor och låt de dra på svag värme ca 3-4 minuter. Låt blandningen svalna. Häll den sedan i flaskan och använd sprayen när du har använt toaletten eller när du städar.

Om man inte vill ha en enfärgad badrumsmatta så finns det jättemånga olika fina mönstrade badrumsmattor att välja mellan. Om du har mycket färg i ditt badrum är det fint att matcha med en svart vit randig badrumsmatta eller en svart vit rutig badrumsmatta. Har du däremot lite färg i badrummet kanske en färgglad randig badrumsmatta är finare. Det finns badrumsmattor med rutor i olika storlek och i olika färger. Du kan hitta en badrumsmatta grå och vit eller med varma bruna eller beige toner. Hos KLINGEL har vi har vackra naturinspirerade badrumsmattor med fotoprint eller fantasifulla och lekfulla badrumsmattor med bilder.

Vi har badrumsmattor med olika djur så som katt eller hund på. Oavsett om du väljer en badrumsmatta med fotoprint eller om du väljer en med grafiskt mönster så kommer den garanterat att pigga upp ditt badrum! Många av våra badrumsserier kommer som både badrumsmatta och WC-överdrag eller halvcirkelformad duschmatta. Matchande textilier och inredningsdetaljer i badrummet skapar en harmonisk känsla som är lätt att bygga vidare på. Satsa bara på några mysiga ljus eller en god rumsdoft så har du snart ett eget litet hemmaspa!Om du dessutom har plats för lite växter eller blommor så förgyller det badrummet avsevärt. Om du inte har så stor golvyta att ställa en kruka på är det väldigt fint att hänga en kruka i fönstret eller kanske på duchväggen. Har du bra ljusinsläpp i badrummet kan du välja i stort sett vilken växt som helst. Har du däremot ett mörkt badrum eller ett badrum utan fönster så är det bättre att välja en blomma eller växt som inte behöver så mycket ljus, det finns faktiskt växter som inte behöver solljus alls. Det räcker med lampan i badrummet för att de ska må bra. Exempel på bra växter om du har ett badrum utan fönster eller bara ett litet fönster med dåligt ljusinsläpp är:

 • Svärmorstunga – den är tålig och lättskött. Den behöver ljus för att växa men klarar sig fint utan ljus och växter då inte så mycket.
 • Filodendron – Fin växt med stora gröna blad. Klarar sig bra i dunkla rum. Måste dock ansas då den annars blir bara stjälkar.
 • Prickblad – Får inte stå i direkt solljus och klarar sig bra i rum utan fönster.

TIPS OCH INSPIRATION

Ett väl inrett badrum som är både praktiskt, snyggt och som fungerar både morgon och kväll är A och O för ditt välmående. I badrummet ska man kunna hämta kraft och trivas så det ska vara harmoniskt inrett. I badrummet ska man kunna njuta av ett bad eller en dusch, att fixa iordning sig för dagen och samtidigt ska det vara funktionellt och praktiskt. Välj gärna flera olika sorters textilier i badrummet för att få en mjukare känsla. Matcha gärna badrumsmatta, duschdraperi och handdukar i liknande färger eller helt i samma serie. Om du har plats kan du med fördel välja en större och en mindre badrumsmatta i samma mönster eller färg. Du kan även ha en halvrund badrumsmatta framför duschen eller badkaret. Det är också fint med toalettöverdrag i samma färg eller mönster. Att kliva ur duschen på en mjuk och skön matta är mycket skönare än att kliva på ett hårt golv. När du kommer in i badrummet efter en god natts sömn för att borsta tänderna är det härligt att sätta ner fötterna på en mjuk badrumsmatta. Lika härligt är det att komma in i badrummet efter en lång dag och ställa sina trötta fötter på badrumsmattan innan och efter en lång varm dusch. Det är lätt att skapa ett nytt utseende i badrummet genom att byta badrumsmatta. Byt från fyrkantig badrumsmatta till rund badrumsmatta eller tvärtom. Att ha två olika uppsättningar med badrumsmattor gör att du enkelt kan byta stil utan att ägna så mycket tid. Det är smart också att ha två uppsättningar med badrumsmattor då man som regel tvättar de mattorna ganska ofta för hygienens skull. Skapa harmoni genom att färgkombinera badrumsmattan med dina andra inredningsdetaljer såsom handdukar och/eller tvålkopp eller tandborstmuggar.

HUR LÄGGER MAN SIN BADRUMSMATTA?

Att lägga badrumsmattan på olika ställen kan ge en uppiggande förändring i ditt badrum. Har du ett större badrum är det inte fel att ha flera badrumsmattor. Man kan ha olika storlek och form på badrumsmattan. Ett tips är att ha en badrumsmatta framför badkaret eller duschen. Det är både praktiskt och skönt att kliva ur badet eller duschen på en mjuk och absorberande badrumsmatta. Då man ofta ��r lite kall precis när man har duschat är det skönt att slippa gå ut direkt på golvet. Det är dessutom praktiskt med en matta att stå på så att golvet inte blir blött när man kliver ur badet. En badrumsmatta bör vara snabbtorkande och ha bra absorptionsförmåga av samma anledning. Det är även fint att ha en badrumsmatta framför handfatet så att man kan stå på den när man borstar sina tänder eller gör iordning håret. Praktiskt är det även här om det skvätter vatten så sugen den absorberande badrumsmattan upp det och golvet förblir torrt. Ett annat ställe att ha badrumsmattan på är framför toalettstolen. Det finns badrumsmattor med utskärning för toalettstolen så att den passar perfekt. Badrumsmattor med utskärning finns i många olika färger och mönster och det finns även toalettsitsöverdrag som matchar badrumsmattan. Att ha ett överdrag till toalettsitsen gör att även toaletten kan dekoreras och hela ditt badrum får en harmonisk atmosfär. Både badrumsmattor och överdrag till toalettsitsen ska vara tvättbara i minst 60 grader så att de enkelt kan hållas rena och fräscha. Om man har ett litet badrum passar det nog bäst med en badrumsmatta som läggs på längden framför både toaletten och handfatet.

KVALITETSKRITERIER FÖR BADRUMSMATTOR

Här kommer en generell sammanfattning över kriterierna som bör uppfyllas av en riktigt bra badrumsmatta. Den ska självklart vara fin att se på och matcha ditt badrum i både storlek och utförande. Badrumsmattan eller badrumsmattorna är det som gör stora delar av ditt badrum. Oavsett om den är häftigt mönstrad eller blygsamt beige eller grå som kommer den att synas i ditt badrum. Vad gäller funktionen så ska den ha en halkskyddande undersida så att den ligger stadigt på plats även när den blir blöt. Den ska tåla golvvärme om du har det i badrummet. Badrumsmattan ska kunna absorbera mycket vatten och det är bra om den torkar snabbt. Den ska dessutom vara enkel att tvätta.

KÖPA BADRUMSMATTA – VAD SKA MAN TÄNKA PÅ?

En av de viktigaste sakerna man ska tänka på vad gäller en bra badrumsmatta är halkskyddet. En bra badrumsmatta har en beläggning på undersidan som gör att den inte glider på underlaget även om det är blött. Då det finns stor risk för att slå sig på hårda ytor i badrummet är det extra viktigt för säkerheten att man inte halkar.

Det är lätt hänt att man halkar på blöta toalettgolv om man inte har någon badrumsmatta. En bra badrumsmatta ska inte bli helt genomblöt av lite vatten utan den bör vara högabsorberande. Den halkskyddande undersidan ska fungera även om mattan är blöt. Med tanke på att badrumsmattor ligger på badrumsgolvet utsätts de för mycket smuts och bakterier. Efter dusch och bad suger även badrumsmattan upp fullt med vatten. En badrumsmatta ska därför vara lätt att tvätta, helst ska den gå att tvätta i minst 40 grader, gärna upp till 60 eller 90 grader om möjligt. Eftersom badrumsmattor utsätts för mycket fukt är det viktigt att de går att tvätta i minst 60 grader så att inte mögel bildas i dem. Det är också viktigt att badrumsmattan är snabbtorkande. Med tanke på att många har golvvärme i badrummet är det viktigt att badrumsmattan tål det. Badrumsmattor är oftast tjockare än handduker eftersom de ska kunna absorbera mer vatten. Det är viktigt att mattan trots sin tjocklek är enkel att tvätta. När det kommer till material så är det vanligaste materialet polyester eller polyakryl. Det finns även många badrumsmattor i bomull. Vad gäller funktionen och absorptionsförmågan är den god i både syntetiska och naturliga material. Det finns även badrumsmattor i plast. En badrumsmatta i plast saknar dock den absorberande effekten och passar därför bättre i ett badrum utan dusch eller badkar.

Välj en badrumsmatta som är snabbtorkande och som har hög absorptionsförmåga då det säkerställer att badrumsmattan snabbt överför fukt – det bidrar till ett torrare golv och bättre inomhusklimat. De flesta av våra badrumsmattor har en beläggning på undersidan som bidrar till säkerheten i badrummet. Om badrumsmattan saknar halkskyddande undersida bör man använda ett halkskydd under mattan så att den inte åker iväg när man ställer sig på den. Nästan alla badrumsmattor vi har i webbshoppen tål golvvärme även om de har beläggning på undersidan.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg