Integritetspolicy

Ditt besök på denna webbplats står under nedanstående villkor. Observera att dessa villkor kan komma att ändras. Du bör därför läsa igenom villkoren med jämna mellanrum. Datum för den senaste ändringen hittar du längst ner på denna sida.

Om www.klingel.se

Webbplatsen www.klingel.se ägs och marknadsförs av Mail Order Finance GmbH, Tyskland, Filial, org.nr 516403-3879 (nedan kallat KLiNGEL)

Vi på Klingel tycker det är viktigt att du har förtroende för oss. Vårt främsta mål när du besöker eller handlar på vår webbplats är att du ska känna dig trygg och säker. Därför har vi låtit webbplatsen certifieras av Trygg E-handel och tagit fram denna integritetspolicy som beskriver hur vi går tillväga för att samla in information om dig, hur vi skyddar denna information och hur vi använder den. Om du har frågor kring vår integritetspolicy är du välkommen att kontakta kundtjänst.

Personuppgifter

De personuppgifter vi lagrar hanteras konfidentiellt och i enlighet med svensk lagstiftning, inklusive personuppgiftslagen (1998:204) (PUL), som finns för att skydda privatpersoners identitet. Mer information om PUL hittar du hos Konsumentverket.

Vad är en personuppgift?

Med personuppgift menar vi varje information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person som är i livet.

Personuppgifter som du tillhandahåller oss

När du registrerar dig som kund på webbplatsen, beställer varor ur vårt sortiment, beställer en katalog, deltar i kampanjer eller tävlingar eller väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post, lagras de uppgifter du registrerar, såsom födelsedatum, namn, adressuppgifter, telefonnummer, e-postadress och dina samtycken.

Mina Sidor

Tjänsten Mina sidor ger dig tillgång till våra personifierade tjänster som t ex. din orderhistorik, leveransstatus, önskelista etc. När du registrerat dig på Mina sidor är det av största vikt att du inte lämnar ut dina inloggningsuppgifter till någon obehörig. Tänk på att du är personligt ansvarig för det som beställs via Mina sidor. Lämna därför aldrig datorn utan att först logga ut från Mina sidor.

Så behandlar vi dina personliga uppgifter

Klingels kundregister med personuppgifter, inhämtade från webbplatsen eller på annat sätt, är klassade som konfidentiella och hanteras därefter. Dina personuppgifter vidarebefordras aldrig utan sekretessavtal. Dina personuppgifter behandlas med modern informationsteknik och via säkra informationskanaler. Du kan läsa mer om datasäkerhet och dataöverföring här. Den information som du registrerar hos oss, t ex kontaktuppgifter och övriga personuppgifter, kommer inte användas på annat sätt än för att ge dig tillgång till information, erbjudanden och tjänster från företag inom Klingel eller från tredje part godkänd av Klingel.

För att ändra dina uppgifter, kontakta kundtjänst via e-post eller på följande adress:

Klingel, 402 28 Göteborg

Vi samlar in och lagrar dina personuppgifter för att på bästa sätt kunna fullfölja våra åtaganden mot dig som kund, som att t ex hantera beställningar, returer, leveranser etc., men även för att låta dig ta del av våra erbjudanden och kampanjer via våra marknadsföringskanaler, som t ex katalogutskick, telemarketing, digitala nyhetsbrev etc.

Personuppgifterna kan komma att lämnas ut till andra företag eller samarbetspartners godkända av Klingel för nödvändig behandling på uppdrag av Klingel, som t ex i samband med orderhantering, betalningar och leverans.

Dina rättigheter

Som kund till Klingel kan du när som helst återkalla lämnat samtycke.

Du kan när som helst be oss ändra eller ta bort din personliga information eller begära att dina personuppgifter inte används för ändamål som rör direkt marknadsföring. Detta gör du genom att kontakta vår kundtjänst. Vill du inte längre att vi skickar nyhetsbrev eller information till dig via e-post, kan du enkelt avbeställa denna information genom att klicka på motsvarande länk direkt i nyhetsbrevet. Vi kommer endast att skicka e-postmeddelanden och textmeddelanden till dig om du uttryckligen gett ditt samtycke till detta.

Du har rätt att kostnadsfritt ta del av de uppgifter vi lagrat om dig en gång per år genom att göra en ansökan. En ansökan görs skriftligen på papper och ska vara undertecknad av dig själv.

Du kan utöva dina rättigheter genom att kontakta oss på de adressuppgifter som anges nedan.

Vem är ansvarig för registreringen av dina personuppgifter?

Mail Order Finance GmbH, Tyskland, filial, org.nr 516403-3879, är ansvarig för registreringen av dina personuppgifter.

I ärenden som rör denna integritetspolicy kan du kontakta oss på:

Mail Order Finance GmbH
Box 5356
402 28 Göteborg

Cookies

På Klingel arbetar vi kontinuerligt med att förbättra vår webbutik för att du som besökare skall få en så bra upplevelse som möjligt. För att underlätta detta arbete använder vi s.k. cookies. Genom att vi skickar cookies till din webbläsare kan vi samla in anonym information om ditt besök på klingel.se. Denna automatiskt insamlade information använder vi sedan bland annat för att förbättra funktioner i webbutiken, underlätta beställningshanteringen och för att kunna erbjuda dig relevanta erbjudanden och information om produkter som du visat intresse för. Observera att cookies inte samlar in några uppgifter om eller kopplingar till personnummer, namn, adress eller andra personliga uppgifter. Läs mer om cookies här.

Integrationspolicyn uppdaterades senast 2015-03-16.